Translate

wtorek, 12 marca 2013

Trzy poziomy rozkoszy




Składniki: 

  • 500g truskawek
  • 0.25l śmietanki łaciatej 30%
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • łyżka masła
  • parę kropli syropu waniliowego
  • cukier puder (do smaku)
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

Na spód wsypujemy kilka pokrojonych, świeżych truskawek. Polewamy je wcześniej zrobionym musem (truskawki blendujemy, dodając do smaku cukru pudru). Następnie ubijamy śmietankę 30% tak, by powstała bita śmietana. Aby wzbogacić smak, możemy dodać do niej parę kropli barmańskiego syropu waniliowego. Trzecią, a zarazem ostatnią warstwą jest płynna czekolada, którą roztapiamy w kąpieli wodnej. Do dużego garnka nalewamy wodę i podgrzewamy ją, następnie wkładamy do środka mały garnuszek, w którym rozpuszczamy tabliczki czekolady (dodajemy troszkę masła, mleka i cukru pudru). Całość dekorujemy pysznymi owocami.

Smacznego !!!

2 komentarze:

  1. Ale smakowicie wygląda, zjadłabym od razu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda rozkosznie.......mniammmmmm, już czekam na świeże polskie truskawki :)

    OdpowiedzUsuń