Translate

niedziela, 10 marca 2013

Cannelloni po polsku




Składniki na ciasto naleśnikowe:
Mąka, mleko, jajka, olej

Farsz:
  • 0,50 dkg mięsa mielonego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 fix Knorr do spaghetti (można zrobić samemu sos pomidorowy)
  • 1 łyżkę bazylii suszonej
  • 20 dkg sera żółtego


Wykonanie:
Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe i usmażyć kilka placków naleśnikowych. Na patelnie (dużą) wlać trochę oleju, wcisnąć czosnek przez praskę, zamieszać, żeby się nie przypalił i wlać szybko pomidory z puszki. Chwilę smażyć i + mięso mielone. Doprawić przyprawą „kucharek” do smaku i bazylią. Smażyć około 10 minut. Na każdy upieczony naleśnik nakładamy farsz i zwijamy w rulonik, który kroimy na pół i układamy w żaroodpornym naczyniu. Zalewamy cannelloni sosem do spaghetii (to jest wersja uproszczona- ja robię sos z pomidorów) i posypujemy po wierzchu startym na grubej tarce serem żółtym. Zapiekamy w piekarniku około 15-20 minut w tem. 180 stopni C.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz