Translate

niedziela, 10 marca 2013

Pizza z karkówki

(zdjęcie niebawem... )

Składniki:
  • 1 kg karkówki
  • ketchup
  • 1/2 kg pieczarek
  • majonez
  • 2 duże cebule
  • 30 dkg sera żółtego
  • 1 kg ziemniaków


Wykonanie:

Karkówkę pokroić w plastry (jaką chcemy grubość np. około 1 cm)
utłuc tłuczkiem, obsmażyć na patelni z dwóch stron. Poukładać karkówkę w brytfance jeden kawałek obok drugiego. Posypać solą i pieprzem, posmarować  ketchupem. Cebulę pokroić w krążki, poukładać na mięsie, pieczarki pokroić w plastry i poukładać na cebuli. Na wszystko wylać majonez i rozsmarować po całej powierzchni, na koniec posypać utartym żółtym serem i zapiec około 30 minut w piekarniku. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz