(zdjęcie niebawem... )
Składniki:
- 1 kg karkówki
- ketchup
- 1/2 kg pieczarek
- majonez
- 2 duże cebule
- 30 dkg sera żółtego
- 1 kg ziemniaków
Wykonanie:
Karkówkę pokroić w plastry (jaką chcemy grubość np. około 1 cm)
utłuc tłuczkiem, obsmażyć na patelni z dwóch stron. Poukładać karkówkę w brytfance jeden kawałek obok drugiego. Posypać solą i pieprzem, posmarować ketchupem. Cebulę pokroić w krążki, poukładać na mięsie, pieczarki pokroić w plastry i poukładać na cebuli. Na wszystko wylać majonez i rozsmarować po całej powierzchni, na koniec posypać utartym żółtym serem i zapiec około 30 minut w piekarniku. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
utłuc tłuczkiem, obsmażyć na patelni z dwóch stron. Poukładać karkówkę w brytfance jeden kawałek obok drugiego. Posypać solą i pieprzem, posmarować ketchupem. Cebulę pokroić w krążki, poukładać na mięsie, pieczarki pokroić w plastry i poukładać na cebuli. Na wszystko wylać majonez i rozsmarować po całej powierzchni, na koniec posypać utartym żółtym serem i zapiec około 30 minut w piekarniku. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz