Ciasto:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- maliny
Krem:
- 1 śmietana 30%
- 3 galaretki
Wykonanie:
Ciasto; jajka- oddzielić białka od żółtek, zmiksować białka z połową szklanki cukru, potem żółtka z drugą połową cukru, połączyć razem, dodać 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 łyżki oleju. Miksować około 10 minut. Wlać do posmarowanej tłuszczem foremki i piec około 20 minut. Wyjąć i wystudzić ciasto.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Śmietanę zmiksować z jedną galaretką na puszystą piankę i wylać na ciasto. Ułożyć owoce i zalać troszkę stężonymi galaretkami. Wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Śmietanę zmiksować z jedną galaretką na puszystą piankę i wylać na ciasto. Ułożyć owoce i zalać troszkę stężonymi galaretkami. Wstawić do lodówki do stężenia.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz