Translate

niedziela, 10 marca 2013

Biszkopt z malinami



Ciasto:
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • maliny


Krem:
  • 1 śmietana 30%
  • 3 galaretki


Wykonanie:
Ciasto; jajka- oddzielić białka od żółtek, zmiksować białka z połową szklanki cukru, potem żółtka z drugą połową cukru, połączyć razem, dodać 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 łyżki oleju. Miksować około 10 minut. Wlać do posmarowanej tłuszczem foremki i piec około 20 minut. Wyjąć i wystudzić ciasto.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Śmietanę zmiksować z jedną galaretką na puszystą piankę i wylać na ciasto. Ułożyć owoce i zalać troszkę stężonymi galaretkami. Wstawić do lodówki do stężenia.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz