Translate

niedziela, 10 marca 2013

Filet z kurczaka w miodzie i musztardzie



Składniki:
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 6 łyżek musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Kucharek lub Vegeta, pieprz

Wykonanie:

Filet pokroić w pasy, posypać kucharkiem i pieprzem. W miseczce wymieszać miód i musztardę. Na patelnie wlać olej i masło,  obtoczone z dwóch stron filety wkładać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron. Wcisnąć przez praskę czosnek i posypać majerankiem. Można podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić kilka minut.  Podawać z makaronem np. kokardkami lub rurkami.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz