Translate

niedziela, 10 marca 2013

Biedroneczki w oliwkowe kropeczki


Składniki:
  • 1 mozzarella
  • kilka pomidorków koktajlowych (podłużnych)
  • kilka czarnych oliwek
  • liście sałaty i zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka sosu ogrodowego
  • 1 – 2 łyżki oliwy z oliwek


Wykonanie:
Mozzarellę kroimy w plastry, układamy na półmisku, pomidorki kroimy na połówki i nacinamy z jednej strony aby miały wygląd skrzydełek. Oliwki kroimy na połówki wzdłuż a potem jeszcze raz na pół czyli główki, układamy na mozzarelli pomidorki, potem oliwki i dekorujemy. Jedną czarną oliwkę kroimy na małe kosteczki i układamy na pomidorki – kropeczki. Sos mieszamy z oliwą i polewamy wokół biedronek.  

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz