Składniki:
- 3 duże jogurty greckie (albo 6 małych)
- herbatniki (na spód blachy)
- 10 jajek
- 3 budynie waniliowe z cukrem
- 1/2 litra mleka
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki oleju
Wykonanie:
W dużej misce (minimum 3 litry) ubić mikserem białka na pianę. Dodać połowę podanej porcji cukru i ubijać dalej. Do drugiego, większego naczynia wlać jogurty greckie, żółtka, wsypać budynie i resztę cukru oraz olej. Mieszać drewnianą łyżką. Dodać ubitą pianę i dokładnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na spód położyć herbatniki. Wlać przygotowaną masę jogurtową i włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni C. Piec około 1 godziny. Naprawdę wyśmienity.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz