Translate

niedziela, 10 marca 2013

Babeczki z truskawkami


Składniki:
  • 10 truskawek
  • 50 g cukru
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/3 puszki masy krówka
  • 200 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 10 korpusów babeczek


Wykonanie:
Truskawki pokroić na ćwiartki. W małym garnku umieścić cukier i ocet, podgrzać całość na małym ogniu do czasu, aż cukier się rozpuści i lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i dodać truskawki. Wymieszać delikatnie tak, aby wszystkie części pokryły się karmelem. W misce wymieszać mascarpone z cukrem pudrem, ubić lekko. Korpusy babeczek posmarować kremem krówką a następnie serkiem mascarpone. Na wierzch ułożyć po 5 ćwiartek truskawek. 

Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz