Składniki:
- 10 truskawek
- 50 g cukru
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1/3 puszki masy krówka
- 200 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 10 korpusów babeczek
Wykonanie:
Truskawki pokroić na ćwiartki. W małym garnku umieścić cukier i ocet, podgrzać całość na małym ogniu do czasu, aż cukier się rozpuści i lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i dodać truskawki. Wymieszać delikatnie tak, aby wszystkie części pokryły się karmelem. W misce wymieszać mascarpone z cukrem pudrem, ubić lekko. Korpusy babeczek posmarować kremem krówką a następnie serkiem mascarpone. Na wierzch ułożyć po 5 ćwiartek truskawek.
Zdjąć z ognia i dodać truskawki. Wymieszać delikatnie tak, aby wszystkie części pokryły się karmelem. W misce wymieszać mascarpone z cukrem pudrem, ubić lekko. Korpusy babeczek posmarować kremem krówką a następnie serkiem mascarpone. Na wierzch ułożyć po 5 ćwiartek truskawek.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz