Składniki:
- 0,5 kg ryby (filet)
- olej do smażenia
- Sałatka;
- 1 średni słoik papryki czerwonej konserwowej
- 1 średni słoik ogórków konserwowych
- 1 średnia cebuli
Sos:
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki octu(może być winny)
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki ketchupu
- 1 mały koncentrat pomidorowy(około 5 łyżeczek)
- 3 łyżki oleju
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą i pieprzem lub przyprawą do ryb. Panierować w jajku i mące, usmażyć na oleju i ułożyć na półmisku. Składniki na sałatkę drobno pokroić w kostkę i wymieszać. Ze składników ugotować sos, na koniec + olej i wymieszać. Na poukładaną rybę na półmisku wyłożyć sałatkę i zalać czerwonym sosem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz