Translate

niedziela, 10 marca 2013

Ryba po prałacku




Składniki:
  • 0,5 kg ryby (filet)
  • olej do smażenia
  • Sałatka;
  • 1 średni słoik papryki czerwonej konserwowej
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • 1 średnia cebuli

Sos:


  • 2 łyżki wody
  • 3 łyżki octu(może być winny)
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 mały koncentrat pomidorowy(około 5 łyżeczek)
  • 3 łyżki oleju
Wykonanie:

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą i pieprzem lub przyprawą do ryb. Panierować w jajku i mące, usmażyć na oleju i ułożyć na półmisku. Składniki na sałatkę drobno pokroić w kostkę i wymieszać. Ze składników ugotować sos, na koniec + olej i wymieszać. Na poukładaną rybę na półmisku wyłożyć sałatkę i zalać czerwonym sosem.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz