Translate

niedziela, 10 marca 2013

Paprykarz


Składniki:

  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek wody
  • 1 duża cebula
  • 1 duża marchewka
  • 2-3 filety lub kostki ryby
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • trochę przyprawy ”kucharek” do smaku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki majonezu.
  • 1 woreczek ryżu

Wykonanie:

Na patelnie wlewamy olej i wodę, wrzucamy pokrojoną w pół-krążki cebulę i utartą na tarce marchewkę, chwilkę dusimy, dodajemy ziele i liścia. Po kilku minutach dodajemy rybę i dusimy razem, aż ryba się rozleci całkiem i połączy z warzywami, przyprawiamy do smaku ”kucharkiem” i koncentratem pomidorowym. W tym samym czasie gotujemy woreczek ryżu, który po ugotowaniu mieszamy z uduszonymi na patelni rybą i warzywami. Czekamy aż wystygnie i dodajemy majonez. Najlepiej smakuje na kanapce. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz