Składniki:
- 5 łyżek oleju
- 5 łyżek wody
- 1 duża cebula
- 1 duża marchewka
- 2-3 filety lub kostki ryby
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- trochę przyprawy ”kucharek” do smaku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki majonezu.
- 1 woreczek ryżu
Wykonanie:
Na patelnie wlewamy olej i wodę, wrzucamy pokrojoną w pół-krążki cebulę i utartą na tarce marchewkę, chwilkę dusimy, dodajemy ziele i liścia. Po kilku minutach dodajemy rybę i dusimy razem, aż ryba się rozleci całkiem i połączy z warzywami, przyprawiamy do smaku ”kucharkiem” i koncentratem pomidorowym. W tym samym czasie gotujemy woreczek ryżu, który po ugotowaniu mieszamy z uduszonymi na patelni rybą i warzywami. Czekamy aż wystygnie i dodajemy majonez. Najlepiej smakuje na kanapce.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz