Translate

niedziela, 10 marca 2013

Roladki ze szparagami


Składniki:
  • 20 dkg szynki
  • 1 mały słoiczek szparagów
  • 1 papryka konserwowa
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu Kieleckiego
  • 1 łyżeczka chrzanu


Wykonanie:


Paprykę konserwową i ogórki kroimy w cienkie plasterki a potem na paseczki.Majonez mieszamy z chrzanem. Na plasterku szynki przy jednym z brzegów układamy 1 szparaga, paseczek ogórka i paseczek papryki. Polewamy odrobiną majonezu wymieszanego z chrzanem i zwijamy. Tak wykonujemy kolejne roladki. Układamy na półmisku i dekorujemy np. odrobiną majonezu + kawałeczek papryczki, oliwki i koperku.

Smacznego !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz