Składniki:
- 1 opakowanie mix sałat (najlepiej z ruccolą)
- 1 czerwona cebula
- 4 pomidory koktajlowe
- czosnek granulowany
- majonez
- jogurt naturalny
- pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- ser feta
sos:
wariant 1:
wariant 1:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- czosnek granulowany lub świeży
wariant 2 (z anchois):
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- czosnek granulowany
- 4 anchois, trochę soku z cytryny
- sól, pieprz
(całość blendujemy)
Wykonanie:
Pierś z kurczaka podsmażamy w przyprawie gyros. Mieszankę kruchych sałat układamy na głębokim talerzu, dodajemy na nią podsmażoną pierś, pokrojoną w krążki cebulę i przekrojone na pół pomidorki. Całość polewamy sosem i układamy na wierz ser feta.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz