Translate

niedziela, 28 kwietnia 2013

Sałatka włoska



Składniki:

  • 1 brokuł
  • 2 pomidory


Sos:

  • 10dkg sera żółtego
  • 1 jogurt naturalny
  • 3 łyżki majonezu kieleckiego
  • 1 ząbek czosnku


Wykonanie:
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie al dente, wystudzić. Pomidora  umyć lub sparzyć
pokroić na ćwiartki. Brokuł poukładać na okrągłym talerzu lub według swojego uznania na przemian
 z cząstkami pomidora. W małej miseczce wymieszać jogurt z majonezem, wcisnąć czosnek przez praskę, ser zetrzeć na grubej tarce, dodać do sosu.  Polać sosem po warzywach lub między ułożone części. Smacznego!!!  Naprawdę pycha.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz