Translate

poniedziałek, 28 maja 2018

roladka



Jeśli  zostają Ci ziemniaki  z obiadu możesz upiec roladkę...


  • 4 jajka
  • ziemniaki  z obiadu lub 4 ugotowane w skórkach
  • 10 dkg sera żółtego 
  • sól, pieprz
  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów żółtego sera


Jajka roztrzepujemy widelcem, ziemniaki i ser żółty ucieramy na grubej tarce, wszystko razem łączymy. Wykładamy na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach.  Następnie na upieczony placek rozkładamy szynkę w plastrach i ser żółty w plastrach i zwijamy roladkę, ja w środek włożyłam serek topiony. Zwijamy jeszcze raz w ten sam papier do pieczenia i zapiekamy około 20 minut. Kroimy i podajemy na ciepło. Gotowe...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz