Skladniki;
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- 1 duże jabłko
- 10 plasterków wędliny (np. szynki,chudego boczku)
- 1 łyżka mąki
- kilka łyżek oleju ( do smażenia wędliny, cebuli i zasmażki)
- majeranek, pieprz, sól lub przyprawa kucharek
Wykonanie;
Kapustę kiszoną wypłukać i nastawić w wodzie do gotowania. Wędlinę pokroić w kostkę i smażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i utarte jabłko na grubej tarce i smażyć chwilkę. Przełożyć do kapusty i gotować około pół godziny pod przykryciem. Na patelnię wlać trochę oleju i wsypać 1 łyżkę mąki, wymieszać i przelać do kapusty. Wymieszać, dodać majeranek, pieprz, przyprawę kucharek lub sól i gotowe do jedzenia. Kapusta jest pyszna, Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz