Translate

poniedziałek, 14 października 2013

Kapusta z jabłkiem



Skladniki;

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko
  • 10 plasterków wędliny (np. szynki,chudego boczku)
  • 1 łyżka mąki
  • kilka łyżek oleju ( do smażenia wędliny, cebuli i zasmażki)
  • majeranek, pieprz, sól lub przyprawa kucharek

 Wykonanie;

Kapustę kiszoną wypłukać i nastawić w wodzie do gotowania. Wędlinę pokroić w kostkę i smażyć na  oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i utarte jabłko na grubej tarce i smażyć chwilkę. Przełożyć do kapusty i gotować około pół godziny pod przykryciem. Na patelnię wlać trochę oleju i wsypać 1 łyżkę mąki, wymieszać i przelać do kapusty. Wymieszać, dodać majeranek, pieprz, przyprawę kucharek lub sól i gotowe do jedzenia. Kapusta jest pyszna, Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz