Translate

środa, 26 sierpnia 2020

Filet kurczaka pod sałatką



 Składniki;

2- 3 filety z kurczaka

1 marchewka

1 mała cebulka

1 plaster kapusty pekińskiej

5 dkg utartego sera żółtego

1 łyżka majonezu ( u mnie kielecki)

Wykonanie:

Filet z kurczaka kroje wzdłuż, posypuje przyprawa „ kucharek” i pieprzem. Układam na brytfance lub naczyniu żaroodpornym polewając troszkę olejem . Marchewkę i ser żółty ucieram na grubej tarce, cebule i  kapustę kroję drobno. Dodaję majonez sól i pieprz i mieszam. Tak powstałą sałatkę układam na każdym kawałku fileta. Można na wierzchu poruszyć serem żółtym. Piekę około 40 minut w 160 stopni C. Podaję z frytkami lub ziemniaczkami.😏

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz