Korpusy babeczek;
Około 70 dkg mąk ( 50 dkg pszennej i 20 dkg krupczatki)
Lub tylko pszenna
1 kostka masła roślinnego
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Mąkę wsypuję do miski.
Jajka miksuję z cukrem na jednolita masę.
Dodaję do mąki, plus proszek do pieczenia i masło roślinne. Dokładnie zagniatam. Robię małe kulki i ugniatam dokładnie w foremkach do babeczek. Piekę po kilka minut do złotego koloru. Korpusy babeczek nadziewam i dekoruję.
Krem;
Najczęściej ubijam 1 kubeczek śmietanki 30% z łyżeczka cukru pudru i śmietanofix ,dodaje serek mascarpone i miksuje. Można dodać czekoladę lub serek wanilinowy, to zależy co lubimy. Wylewam na korpusy i dekoruję owocami. Smacznego 👌
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz