Translate

piątek, 21 lutego 2014

Schab w sosie camembert


Skladniki:

  • 1 kg schabu
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 opakowanie serka camembert  hochland
  • 1 szklanka mleka
  • pieprz
  • przyprawa kucharek
  • olej 
  • 10 dkg sera parmezan

Wykonanie:

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry, poprószyć przyprawą i pieprzem. Na patelnię wlać olej, obsmażyć plastry z dwóch stron. Przełożyć schab do żaroodpornego naczynia. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Na tej samej patelni podsmażyć pieczarki. Do rondelka wlać mleko i zagotować, dodać ser camembert i na małym ogniu podgrzewać do rozpuszczenia się sera. Gotować, aż zgęstnieje. Podsmażone pieczarki przełożyć do sosu i zalać schab. Na wierzch posypać utartym parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i zapiec około 30 minut. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz