Translate
środa, 21 marca 2018
schab dojrzewający
Około 1 kg surowego schabu
2 szklanki cukru
schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, wkładamy do pojemnika obsypujemy cukrem i odkładamy do lodówki na 3 dni.
1 szklanka soli
Po 3 dniach dobrze wypłukać schab osuszyć na papierowym ręczniku i zasypać solą, wstawić na kolejne 3 dni do lodówki.
Po 3 dniach znów wypłukać schab i posypać przyprawami..
Przyprawa do mięsa, bazylia, pieprz, czosnek, majeranek... wszystkie przyprawy wymieszać, dobrze obtoczyć mięso i włożyć do nowej podkolanówki lub siatki do szynki. Powiesić schab w ciepłym miejscu. Po tygodniu mięsko jest gotowe do jedzenia. Naprawdę pycha...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz