Translate

wtorek, 8 lipca 2014

Biszkopt z truskawkami


Składniki na biszkopt:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • zapach cytrynowy
  • 4 łyżki oleju


Krem:
  • 1 masło 82% tłuszczu
  • 1 serek waniliowy
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 30 dkg truskawek
  • 1 galaretka truskawkowa


Wykonanie:

 Galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody, wystudzić i wstawić do lodówki, kontrolować tężenie
Jajka zmiksować z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek, dodać zapach i olej ciągle miksując. Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia brytfanki i piec około 20 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu wystudzić. W misce zmiksować masło z cukrem pudrem na białą masę, dodawać po jednej łyżeczce (żeby się nie zważyło) serka waniliowego ciągle miksując i kilka truskawek. Wystudzony biszkopt przekroić przez środek i wyłożyć krem, przykryć górną częścią biszkoptu. Wierzch udekorować truskawkami i zalać troszkę stężoną galaretką, wstawić do lodówki i zastygnięcia. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz