- 8 plastrów schabu
- przyprawa ''kucharek'' lub vegeta
- 4 łyżki mąki
- 3 łyżki oleju
- 10 dkg pistacji
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 1/2 szklanki soku z ananasa
- 1/2 szklanki śmietanki 30%
- pęczek zielonej świeżej pietruszki
Wykonanie:
Plastry schabu przyprawić przyprawą do smaku, obtoczyć w mące i smażyć z dwóch stron na dużej patelni na oleju, podlać wodą tak około 1 szklanki. Pistacje zmielić, dodać do schabu, przykryć pokrywką, żeby się gotowało około 10 minut. Plastry ananasa pokroić w kostkę, dodać do schabu i wlać sok. Przykryć i gotować następne 10 minut. 1 łyżkę mąki rozmieszać z wodą i zagęścić sos, na koniec wlać śmietankę. Na talerzu udekorować pietruszką. Można podać z ziemniakami, ja podaje też z ryżem. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz