Translate
czwartek, 1 sierpnia 2013
Zupa czosnkowa z grzankami
Składniki:
1,1/2 litra wywaru- bulionu
2 główki czosnku
2 łyżki mielonej słodkiej papryki
1/2 łyżki mąki pszennej
1 pęczek natki pietruszki
150 gr masła
sól, pieprz, oliwa
Wykonanie:
Zagotować bulion.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, na patelni rozpuścić masło i dodać przeciśnięty czosnek, smażyć na małym ogniu i chwilę, żeby nie przyrumienić bo zupa będzie gorzka. Przełożyć do bulionu, dodać słodką paprykę. Chwilę pogotować. Na patelni, na oleju zrumienić mąkę, podbić zupę. Doprawić solą, pieprzem i zieloną pietruszką. Podawać z grzankami (bułka pokrojona w kostkę, zrumieniona na patelni lub w piekarniku). Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz