Translate

piątek, 8 listopada 2024

Małe bułeczki białkowe

 

Potrzebujemy;

2 serki wiejskie

3 jajka rozmiar L 

35 dkg mąki pszennej

1 łyżeczka soli

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki oleju

Serki wiejskie połączyć z jajkami i blendować, dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i olej, wyrobić ciasto.Aby uformować bułeczki należy za każdym razem umoczyć ręce i formować małe kulki, troszkę spłaszczyć, poukładać na papierze do pieczenia, posypać pestkami słonecznika lub sezamu. Piec w temperaturze 200 stopni C góra/dół bez termoobiegu przez 20 minut. Jeśli zamienimy mąkę na otręby wyjdą bułeczki razowe. Smacznego ! 😋 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz