Translate

wtorek, 7 marca 2017

Schab w musztardzie francuskiej



Składniki:


  • 6 plastrów schabu
  • 1 mały słoik musztardy francuskiej
  • 1 por ( biała część)
  • 1 marchewka
  • mąka do obtoczenia schabu
  • pieprz, sól, szczypta kucharka lub ziarenka smaku
  • 2-3 łyżki oleju lub oleju kokosowego


Schab obtaczamy  w mące i smażymy na patelni na oleju  z dwóch stron. Podlewamy szklanką wody, dodajemy trochę soli, pieprzu i przyprawę kucharek. Przykrywamy pokrywką i smażymy około 10 minut. Następnie dodajemy całą musztardę francuską. Smażymy. Por kroimy w pół krążki, marchewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na drugiej patelni na oleju kokosowym kilka minut. Wykładamy na schab.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz